superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning
Registratie Webdesign Hosting Home

FAQ - Veelgestelde vragen over hosting

Index   |   FAQ Algemeen   |   FAQ Registratie   |   FAQ Hosting   |   FAQ Email   |   FAQ Virus   |   FAQ Spam

Ik heb al een domein naam bij jullie geregistreerd en wil nu hosting hiervoor. Hoe doe ik dit?
1. Op onze hosting pagina vult u in welk hosting pakket u wilt, en voor welke domeinnaam. Als u het domein bij ons heeft geregistreerd, kunt u de bestelprocedure ook starten via de parkeerpagina van uw domein.
2. U laat zich door de wizard leiden en vult de gevraagde gegevens in.
3. Nadat u de wizard heeft voltooid ontvangt u van ons een offerte per email.
4. U ondertekent het bestelformulier, en stuurt dit naar ons terug.
5. Wij maken uw hosting account aan en sturen u alle benodigde informatie en login gegevens.

Kan dit ook als ik het domein niet bij jullie heb geregistreerd?
Ja, dit is wat ons betreft geen probleem. U krijgt tzt. van ons het IP nummer dat verbonden is aan uw hosting account, en u geeft dit door aan de provider die de domein naam heeft geregistreerd. Deze provider dient dit IP nummer in de DNS te verwerken. Indien dit om een of andere reden niet mogelijk is, kunt u het domein evt. alsnog naar ons verhuizen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een hosting account?
Na retour ontvangst van het bestelformulier is uw hosting account meestal binnen 24 uur rond.

Kan ik het hosting account meteen gebruiken?
Ja, het hosting account is meteen actief.
Wel dient u rekening te houden met de DNS update, d.w.z. de nieuwe informatie moet eerst nog gedeeld worden met alle nameservers die over de gehele wereld verspreid staan. Hoe lang dit duurt verschilt per provider van enkele uren tot enkele dagen.
Wel kunt u meteen FTP verbinding maken mbv. het IP nummer ipv. de domein naam.

Hoe krijg ik mijn web site bestanden naar de server?
U heeft een FTP programma nodig. Dit programma dient u op uw computer te installeren en in te stellen.
Voor Windows is WS_FTP een veelgebruikt programma. U kunt dit programma downloaden bij de bekende download sites op internet, zoals Tucows, of bij de maker van WS_FTP, IPSwitch.
Voor MacIntosh kunt u Fetch gebruiken.

Hoe gebruik ik WS_FTP?
In feite zijn de enige instellingen die u nodig heeft:
hostname, site admin user name, password.
Deze gegevens vindt u in de hosting account gegevens die u van ons ontvangt.
Een uitgebreid stappenplan voor WS_FTP kunt u hier vinden.

Is er een limiet wat betreft het gebruik van FTP?
Nee, u kunt inloggen zovaak als u wilt en wanneer u wilt, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wel wordt het FTP verkeer opgeteld bij de totale hoeveelheid data-traffic van uw account.

Kan ik vanaf elke computer inloggen met FTP?
Ja, elke computer met een FTP programma en de juiste instellingen kan contact maken.

Wat betekent de data traffic limiet?
Dit is de totale hoeveelheid in- en uitgaande data die door uw virtuele server wordt gegenereerd. Dit is dus bijv. een optelsom van alle web pagina's die worden opgevraagd, email en ftp activiteiten.
Omdat u bij ons altijd de maximaal beschikbare bandbreedte krijgt zijn wij genoodzaakt een limiet toe te passen. De meeste domains halen deze limiet echter vrijwel nooit.
De maximale hoeveelheid data traffic is afhankelijk van het type hosting pakket, zie de hosting pagina.

Is mijn site onbereikbaar als ik de data traffic limiet heb overschreden?
Nee, uw site blijft altijd bereikbaar, dat staat voorop.
Als u eenmalig de limiet enigszins overschrijdt, is er niets aan de hand.
Als de limiet ruim wordt overschreden kunnen wij u hiervoor een vergoeding berekenen, op basis van na-calculatie.
Als u regelmatig de limiet overschrijdt zullen wij contact met u opnemen om iets met u af te spreken.

Wat betekent de schijfruimte limiet?
Dit is de totale hoeveelheid schijfruimte die u op uw server tot uw beschikking heeft. Dit is dus bijv. een optelsom van alle bestanden, afbeeldingen en email die u op de server heeft opgeslagen.
De maximale schijfruimte is afhankelijk van het type hosting pakket, zie de hosting pagina.

Hoeveel webpagina's kan ik kwijt per MB?
Dit is niet zonder meer te zeggen, dat hangt af van hoeveel tekst en afbeeldingen op de pagina staan. Afbeeldingen nemen in verhouding meer schijfruimte in beslag dan tekst. Zo zal een foto van 200x300 pixels ongeveer net zoveel ruimte innemen als deze FAQ pagina. Ook hangt eea. af van hoe goed de web designer is met het zo klein mogelijk maken van alle bestanden.
Maar om toch getallen te noemen: In een heel globale schatting zal 1 MB genoeg zijn voor circa 40 pagina's A4 tekst, of 40 medium formaat foto's. In de praktijk blijkt ons 'Starting' hosting pakket ruimschoots voldoende te zijn voor 9 van de 10 van onze klanten.

Wat gebeurt er als ik de schijfruimte limiet heb bereikt?
Het FTP programma zal dit aangeven. U kunt dan geen extra bestanden meer uploaden. U kunt uw web site inkrimpen, extra schijfruimte bijbestellen, of upgraden naar een ander hosting pakket.

Kan ik altijd upgraden naar een uitgebreider hosting pakket?
Ja, dit kan op elk gewenst moment. Het reeds door u betaalde, maar nog niet gebruikte abonnementsgeld voor uw huidige hosting pakket wordt verrekend met het nieuwe tarief. U betaalt dus nooit 'dubbel'. Als eenmalige setup kosten betaalt u slechts het verschil tussen uw oude en nieuwe abonnement.
Upgraden doet u simpelweg door even contact met ons op te nemen.

Kan ik ook downgraden naar een kleiner hosting pakket?
Ja, dat kan, maar het nieuwe, lagere tarief gaat pas in zodra uw huidige contract afloopt; u krijgt dus niet het ongebruikte gedeelte terug. Houdt u hierbij ook rekening met de opzegtermijn van uw huidige abonnement!
Ook downgraden doet u simpelweg door even contact met ons op te nemen.

Krijgen POP gebruikers ook homepage ruimte?
Ja, elke POP email gebruiker heeft ook automatisch een eigen homepage met aparte login.
De homepage is te benaderen via www.uwdomain.com/~gebruikersnaam.

Kan ik mijn password veranderen?
U kunt uw password niet zelf veranderen. Als u een ander password wilt, neemt u dan contact op met onze Support afdeling.

Hoe zit het met sub-domains?
Sub-domains hebben de vorm http://sub.uwdomain.com/ en maken het mogelijk om direct naar een apart gedeelte van uw domain te verwijzen, of zelfs een lokatie op een andere server. Wij kunnen dit voor u instellen, zie de hosting pagina voor het maximum aantal.
Als u uw domein in eigen beheer heeft, kunt u een onbeperkt aantal subdomains maken (behalve bij het Lite pakket).

Is het mogelijk om bepaalde directories af te schermen met een password?
Ja, dit is mogelijk. Hiervoor zijn verschillende methodes, waaronder .htaccess, die u zelf kunt toepassen.
U kunt dit evt. ook door ons laten doen. Hieraan zijn dan (eenmalige) kosten verbonden.

Welk besturings systeem wordt gebruikt?
Wij gebruiken FreeBSD, met Apache als webserver.

Kan ik CGI scripts gebruiken?
Ja. U kunt in principe elk gewenst script draaien, zolang dit geen gevaar of extreme load voor de server oplevert.
De scripttaal is Perl versie 5.

Kunnen jullie bepaalde CGI scripts installeren?
In principe zult u zelf uw scripts moeten installeren. Als wij dit voor u doen, zijn hieraan (eenmalige) kosten verbonden.

Worden FrontPage extensies ondersteund?
Nee, Frontpage extensies worden niet ondersteund.

En hoe zit het met PHP en SSI?
U kunt beide gebruiken. PHP versie 5.4.45 is geinstalleerd, met Zend Accelerator versie 2.4.0. Voor SSI is hernoeming van de bestandsextensie niet nodig.

Ik zie graag een complete lijst met alle geinstalleerde software, instellingen, etc.. Waar kan ik die vinden?
Een volledige lijst kunt u hier vinden.

Er staan al een aantal bestanden en mappen in mijn web directory, waarom is dit?
Dit zijn de bestanden die noodzakelijk zijn om alles goed te laten werken. U kunt enkele bestanden zelf aanpassen, maar doet u dit alleen als u weet wat u doet. Als u hierin fouten maakt, kan het zijn dat uw website niet meer bereikbaar is, of email niet, of onjuist wordt bezorgd. Voor herstellen van dergelijke fouten rekenen wij in beginsel weer de setupkosten behorende bij uw abonnement.

Moet de startpagina van mijn domein een bepaalde naam hebben?
Ja, In eenvoudige vorm heet uw startpagina index.htm. Ook andere extensies, zoals html, shtml, php, cgi, pl, etc worden ondersteund, evenals default.* en home.*. Hierbij geldt wel een voorkeurs-volgorde.
Op het moment is dit (onder voorbehoud):
index.pl index.cgi index.txt index.php index.php4 index.php3 index.phtml index.shtml index.shtm index.html index.htm index.wml index.cfg index.cf index.jsp index.asp default.asp default.html default.htm ;-)

Kan ik ook mijn eigen error pagina's installeren?
Ja. Standaard hebben wij onze eigen error pagina's ingesteld, maar u kunt dit gemakkelijk zelf aanpassen.

Maken jullie een backup van mijn web site?
Ja, wij maken dagelijks een backup van alle web sites. Dit is echter bedoeld voor het opvangen van mogelijke storingen aan onze kant. U dient zelf te zorgen voor een backup van uw website.
Als u wilt dat wij een backup van uw site terugzetten adhv. onze server-backup, is dit wel mogelijk, maar zijn hieraan (eenmalige) kosten verbonden.

Kan ik automatisch een backup laten maken van alleen mijn eigen site?
Ja, dit is mogelijk. Wij plaatsen dan een zgn. tar-ball in uw rootdirectory, zodat u er zelf bij kan. U dient er wel rekening mee te houden dat dit bestand onderdeel is van uw beschikbare schijfruimte, maw. uw 'bruikbare' beschikbare schijfruimte wordt dus ongeveer gehalveerd (afhankelijk van de resulterende compressie).

Al onze leveringen zijn vrijgesteld van BTW. Alle prijzen onder voorbehoud.

Top

Home   |   Registratie   |   Web design   |   Hosting   |   Service   |   Contact

© 1997-2024 Copyright SuperXS Internet Services.
All rights reserved.