superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning
Registratie Webdesign Hosting Home

Instellen WS_FTP voor FTP account en uploaden

Index   |   Outlook Express   |   WS_FTP

WS_FTP dient reeds geinstalleerd te zijn op uw computer.
Als dit niet het geval is kunt u dit programma downloaden bij de bekende download sites op internet, zoals Tucows, of bij de maker van WS_FTP, IPSwitch.

Vervolgens runt u het gedownloade bestand en volgt de aanwijzingen van de installatie wizard.
Na installatie kunt u verder gaan met het instellen van uw FTP account.

N.B.: U kunt ook andere FTP programma's gebruiken, er zijn vele varianten. De manier van instellen zal dan anders zijn, en het gaat te ver om voor alle FTP programma's een stappenplan te maken. Maar wellicht is e.e.a. goed af te leiden uit dit stappenplan voor WS_FTP.

start >

1. Afbeelding 1

Start > Programs > WS_FTP > WS_FTP
(NL: Start > Programma's > WS_FTP > WS_FTP)

start   volgende >

2. Afbeelding 2 Zodra WS_FTP is geopend, verschijnt ook een extra scherm, genaamd Connection. Zoniet, klik dan in WS_FTP linksonder op de knop Connect.

Klik op File > New Site ...

< vorige   start   volgende >

3. Afbeelding 3 Een nieuw scherm genaamd New Site opent.

Vul bij 'Create a site named' iets naar uw eigen keuze in. Hiermee kunt u zelf uw FTP account herkennen.
Vul bij 'Host Name or IP Address' uw domain naam in (bijv. www.microsoft.com of www.mijndomain.com).

Klik vervolgens op de knop 'Finish'.
Een en ander wordt nu automatisch ingevuld in het scherm 'Connection'.

LET OP: Als u nog wacht op DNS aanpassingen, werkt inloggen op domain naam nog niet. U kunt dan (voorlopig) het IP adres van uw server invullen. Zie hiervoor de hosting account gegevens die u heeft ontvangen.

< vorige   start   volgende >

4. Afbeelding 4 Vul nu bij 'UserID' uw site admin login naam in. LET OP: dit is dus niet uw login naam voor email!
Vul bij 'Password' het site admin password in.

LET OP: Zowel de site admin login naam en het password zijn beide hoofdlettergevoelig. Let u er op dat u deze exact invult en dat niet per ongeluk CAPSLOCK aanstaat.
Uw site admin login naam en password kunt u vinden bij de hosting account gegevens die u heeft ontvangen.

Vink het vakje 'Save Password' (onthoud wachtwoord) aan als u alleen zelf toegang heeft tot de computer. Op een gedeelde computer kunt u beter het password telkens opnieuw invullen, om misbruik te voorkomen. Klik op de knop 'Save' om alle instellingen te bewaren.

< vorige   start   volgende >

5. Afbeelding 5 Als u nu klikt op de knop 'Connect' zal het programma verbinding maken met de server. Nadat de verbinding is gelegd, geeft het linkerscherm uw computer weer, het rechterscherm uw server.

In het linkerscherm dubbelklikt u zich een weg naar de map met web bestanden die u op uw eigen computer heeft staan.
Om in uw web directory op de server te komen dubbelklikt u achtereenvolgens in het rechterscherm op 'domain' en 'www'.

Klik nu op de knop 'Options' onderaan.

< vorige   start   volgende >

6. Afbeelding 6 Het scherm WS_FTP Properties verschijnt. Selecteer zonodig het tabblad 'Session'.

Klik daarin op de knop 'Save Current Folders as Connection Folders' en vervolgens op 'Apply' en 'OK'

De volgende keer dat u met deze site contact maakt, verschijnen nu automatisch meteen aan beide zijden de folders van uw internet site.

< vorige   start   volgende >

7. Afbeelding 7 U kunt nu bestanden uploaden naar de server. In de meest eenvoudige vorm plaatst u een bestand index.html in de web directory. Dit doet u als volgt:

U selecteert in het linkerscherm het bestand dat u wilt uploaden (bijv. index.html). Verander onderaan mbv. de radiobuttons het bestandstype van 'Binary' naar 'ASCII'.

Klik nu, midden in het scherm, op de knop --> met het pijltje naar rechts. Het bestand wordt nu uploaded. Dit bestand index.html is de startpagina van uw domain.

U kunt zonodig meerdere bestanden tegelijk selecteren mbv. de [CTRL] en [SHIFT] toets. Let u hierbij goed op de keuze tussen Binary en ASCII.

Nadat u alle benodigde bestanden heeft uploaded, logt u weer uit mbv. de knop 'Close', linksonder in het scherm.

TIP: Zorg ervoor dat de bestanden links en rechts (dus local en remote) gelijk blijven. Experimenteren doet u in een aparte test map. Zo houdt u uw web site overzichtelijk en voorkomt u fouten.

< vorige   start

Al onze leveringen zijn vrijgesteld van BTW. Alle prijzen onder voorbehoud.

Top

Home   |   Registratie   |   Web design   |   Hosting   |   Service   |   Contact

© 1997-2024 Copyright SuperXS Internet Services.
All rights reserved.