superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning
Registratie Webdesign Hosting Home
 
FAQ - Veelgestelde vragen over domein registraties
 
Index   |   FAQ Algemeen   |   FAQ Registratie   |   FAQ Hosting   |   FAQ Email   |   FAQ Virus   |   FAQ Spam
 
Ik wil een domein naam aanvragen. Hoe gaat dit in zijn werk?
1. U kijkt op onze domein registratie pagina eerst of de domeinnaam nog beschikbaar is.
2. Zoja, dan kunt u in de vervolgpagina via de weergegeven link meteen de aanvraagprocedure starten. U laat zich door de wizard leiden en vult de gevraagde gegevens in.
3. Nadat u de wizard heeft voltooid ontvangt u van ons een offerte per email.
4. U ondertekent het bestelformulier (en bij .nl registraties ook het registratie contract), en stuurt dit met de eventuele bijlagen naar ons terug.
5. Zodra wij de formulieren getekend ontvangen hebben, registreren wij het domain.

Als ik op jullie web site de aanvraag wizard invul, ben ik dan verplicht de domein naam te nemen?
Nee. Naar aanleiding van uw aanvraag sturen wij u een vrijblijvende offerte.
Pas nadat u dit ondertekent en naar ons terugstuurt heeft u een bindende overeenkomst met ons.

Hoe lang duurt het aanvragen van een domein naam?
Nadat wij uw officiele aanvraag hebben ontvangen is de registratie meestal binnen 24 uur rond. Het registreren van .nl domein namen kan iets langer duren, tot enkele dagen.

Als de aanvraag wordt afgewezen, moet ik dan toch betalen?
Nee. Als de aanvraag wordt afgewezen hoeft u niets te betalen.

Als ik een domein bij jullie registreer, is deze dan mijn eigendom?
Strikt formeel gezien is er geen sprake van 'eigendom', maar 'houderschap' van een domein naam. Dit is overigens bij elke provider het geval.
Maar in 'normale taal' wordt en blijft het domain inderdaad 'van u' zolang u de jaarlijkse kosten betaalt. Dit betekent dat bij een zgn. 'whois search' uw naam als Registrant verschijnt. Niemand anders kan de domeinnaam dan nog registreren en u heeft volledige zeggenschap over hoe u uw domein gaat gebruiken. Dit in tegenstelling tot sommige providers, die domeinen op hun eigen naam registreert en slechts in bruikleen (licentie) geeft aan de klant.

Ik heb bij het aanvragen per ongeluk een spelfout gemaakt in de domein naam. Kan ik dit nog veranderen?
Tijdens het invullen van de formulieren op onze web site kunt u dit nog gewoon veranderen. Ook nadat u onze offerte heeft ontvangen is er in feite geen probleem; u stuurt deze offerte gewoonweg niet aan ons terug en vraagt via onze web site opnieuw een offerte aan met de juiste gegevens.

Het ligt anders als u de offerte reeds hebt ondertekend en teruggestuurd. Als wij uw aanvraag nog niet daadwerkelijk hebben verwerkt, is dit eventueel mogelijk; daarna echter niet meer. U zult de juiste domain naam dan opnieuw moeten registreren, en helaas de 'foute' registratie gewoon moeten betalen.
Als u merkt dat u een schrijffout heeft gemaakt, is het zaak om onmiddellijk contact met ons op te nemen. In uitzonderlijke gevallen zijn wij nog op tijd om de registratie tegen te houden.

Ik wil een .nl domein als bedrijf registreren. Wat heb ik hier voor nodig?
U dient ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel of een ander door de SIDN geaccepteerd register. U kunt hier nalezen welke registers door de SIDN worden geaccepteerd.
U heeft hiervan een uittreksel nodig, niet ouder dan zes maanden.

Ik ben niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Kan ik toch een .nl domein naam registreren?
Ja. Vanaf 29 januari kunnen ook particulieren een .nl domein naam registreren.
In plaats van een KvK inschrijving stuurt u dan een kopie van een geldig identiteitsbewijs mee. Dit dient nog ten minste zes maanden geldig te zijn.

Wat is het verschil tussen een 'eerste' en 'volgende' domein naam?
Dit is een administratief verschil en alleen van toepassing bij .nl domeinen.
Als u al eerder een .nl domein naam heeft geregistreerd onder een bepaalde (bedrijfs)naam, betreft elke volgende aanvraag onder diezelfde (bedrijfs)naam een 'volgende' registratie. De registrant gegevens worden dan overgenomen van het .nl domein dat u als eerste heeft geregistreerd. Het is hierbij niet van belang of u domeinen heeft geregistreerd onder andere top levels, zoals bijv. com/net/org.

Waarom is het aanvragen van een .nl domein gecompliceerder?
Alle .nl domein naam registraties worden beheerd door één overkoepelende organisatie, de SIDN. Deze stichting stelt, in vergelijking met bijv. com/net/org registraties, extra eisen en voorwaarden aan elke .nl registratie, zowel technisch als administratief. Het gevolg is extra invoer- en papierwerk, waar wij echter -helaas- niets aan kunnen doen.

Ik heb (voor 29 janauri 2003) een .nl domein naam bij jullie geregistreerd op jullie naam. Wij zijn inmiddels zelf ingeschreven en willen de domein naam nu op onze eigen bedrijfsnaam zetten. Kan dit?
Ja. Dit is formeel gezien een overdracht van de domein naam. Hieraan zijn (eenmalige) kosten verbonden.

Ik heb (voor 29 januari 2003) een .nl domein naam bij jullie geregistreerd op jullie naam. Kan ik deze nu overzetten op mijn eigen naam?
Ja. Dit is formeel gezien een overdracht van de domein naam. Hieraan zijn (eenmalige) kosten verbonden.

Ik heb het bericht gekregen dat mijn domein registratie aanvraag is goedgekeurd en mijn domein actief is. Wat betekent dit?
Dit betekent dat de domein naam officieel door de SIDN is geregistreerd. Het domein 'is van u' en niemand anders kan de naam nog claimen. Als u een zgn. 'whois' opvraagt, ziet u uw naam staan bij 'Registrant' of 'Organisation'.

Ik heb zojuist bericht gekregen dat mijn domein actief is, maar als ik deze opvraag in mijn browser krijg ik de melding dat de server niet gevonden kan worden. Wat is er aan de hand?
Dit is normaal. Na registratie van uw domein naam moet deze nieuwe informatie eerst nog gedeeld worden met alle nameservers die over de gehele wereld verspreid staan. Pas wanneer dat gebeurd is, is uw domain voor de gehele wereld op te vragen.
U kunt uw domein zelf opvragen zodra uw eigen inbel provider de nieuwe informatie heeft opgenomen. Meestal is dit binnen 48 uur gebeurd, soms ook (veel) sneller; dit verschilt per provider.

Ik heb een domein naam bij jullie geregistreerd. Waar kan ik nu mijn web site plaatsen?
Een domein naam registratie betreft in beginsel alleen het reserveren van de naam. Hiermee is de domein naam voor u, en kan deze niet meer worden geregistreerd door een ander. U heeft hiermee dus het alleenrecht om de domein naam te gaan gebruiken.
Onze standaard parkeer-pagina is een gratis service van ons om op de domein naam een 'teken van leven' te geven, ipv. een foutmelding van uw browser. Deze pagina kunt u niet aanpassen.
Als u ook daadwerkelijk iets met het domein wilt gaan doen, bijv. email en/of een web site, dan heeft u ook (een vorm van) hosting nodig. Dit kan bij ons, of bij elke andere hosting provider.
Hieraan zijn wel (maandelijkse) kosten verbonden. Zie hiervoor onze hosting pagina.

Kan ik mijn domein naam ook linken naar mijn homepage ruimte bij mijn inbel-provider?
Ja. Dit is dan geen 'echte' domein hosting, maar het doorsturen naar een reeds bestaande website, via een zgn. 'redirect' of 'framed forwarding'. Zie de volgende twee voorbeelden:
 -  Redirect: redirect.superxs.net (domein naam wordt vervangen)
 -  Framed forwarding:    framed-forwarding.superxs.net    (domein naam blijft in de lokatie balk staan)
Het meest gebruikte is de zgn. 'framed-forwarding', waardoor de domein naam in het lokatie veld van de browser blijft staan. Aan een forwarding abonnement, redirect of framed, zijn (maandelijkse) kosten verbonden. Zie ook onze hosting pagina.

Als ik gebruik maak van forwarding, en ik wissel van inbelprovider, kan de domein naam dan meeverhuizen?
Geen probleem. U geeft aan ons door wat de nieuwe lokatie van uw homepage is, en wij passen de forwarding kosteloos voor u aan.

Ik wil mijn domein naam alleen gebruiken voor email. Is dit ook mogelijk?
Ja. U kunt ook email faciliteiten krijgen zonder schijfruimte voor een web site. Wij bieden hiervoor verscheidene mogelijkheden. Hieraan zijn (maandelijkse) kosten verbonden. Zie onze hosting pagina.

Kan ik ook mijn eigen nameservers gebruiken?
Ja. Wij zorgen dat de domein naam verwijst naar uw nameservers. U dient er zelf voor te zorgen dat eea. goed is ingesteld. Wij geven echter geen support op nameserver gerelateerde technische vragen.

Kan ik ook mijn eigen webserver gebruiken?
Ja. Wij verwijzen in de nameservers naar het IP adres van uw web server. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. U dient er zelf voor te zorgen dat eea. goed is ingesteld. Wij geven echter geen support op web server gerelateerde technische vragen.

Ik heb bij jullie een domein registratie en een hosting pakket. Ik wil de registratie bij jullie houden, maar de hosting ergens anders onderbrengen. Kan dit?
Ja, alle afzonderlijke onderdelen staan los van elkaar en kunt u afzonderlijk opzeggen. Wel dient u rekening te houden met de contractsduur en de opzegtermijn.

Ik heb een domein naam bij jullie geregistreerd, maar ons bedrijf is verhuisd naar een ander adres. Wat moet ik nu doen?
U geeft het nieuwe adres aan ons door en wij zorgen er voor dat het nieuwe adres wordt verwerkt in de registratie gegevens.

De registratie van mijn domein verloopt bijna. Wat moet ik nu doen?
Als u de domein naam wilt blijven gebruiken en de registratie dus verlengen, hoeft u niets te doen. Wij zorgen ervoor dat uw domein registratie automatisch op tijd wordt verlengd. U loopt dus geen risico dat u uw domein per ongeluk kwijtraakt.
Wilt u uw domein registratie echter opzeggen, dan zult u ons dit moeten melden. Houdt u wel rekening met de opzegtermijn.

Ik heb een domein naam bij jullie geregistreerd, maar wil dit domein overdragen aan een ander. Kan dit?
Ja. Bij internationale domeinen is er wel sprake van een 'locking-periode' van 60 dagen na de eerste registratie; u kunt het domein dan nog niet overdragen. Daarna kan dit wel.
Nadat u de overdracht bent overeengekomen met de nieuwe eigenaar, stelt u ons op de hoogte. Wij begeleiden u dan bij het regelen van de overdracht. Hieraan zijn, afhankelijk van om welke domein naam het gaat, (eenmalige) kosten verbonden.

Ik heb een domein naam bij een andere provider geregistreerd maar wil dit naar jullie verhuizen. Kan dit?
Ja. Wel dient uw 'oude' provider hieraan mee te werken; het is mogelijk dat uw 'oude' provider hiervoor kosten berekent. Informeer dit bij uw 'oude' provider.
U neemt contact met ons op en wij begeleiden u bij de procedure. Bij internationale domeinen is er wel sprake van een 'locking-periode' van 60 dagen na de eerste registratie; u kunt het domein dan nog niet verhuizen. Daarna kan dit wel.
Wij rekenen geen kosten voor de verhuizing op zich. Wel wordt uw domein registratie volgens ons tarief met een jaar verlengd.

 
Al onze leveringen zijn vrijgesteld van BTW. Alle prijzen onder voorbehoud.
 

Top


Home   |   Registratie   |   Web design   |   Hosting   |   Service   |   Contact


© 1997-2024 Copyright SuperXS Internet Services.
All rights reserved.