superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning superxs, hosting, super xs, webdesign, filasoft, flm web design, domein, web design, unix, domain, linux, php, webdesigning, web site, designing, website, amsterdam, nederland, photo, logo, foto, image, scan, scanning
Registratie Webdesign Hosting Home
 
FAQ - Veelgestelde vragen over spam
 
Index   |   FAQ Algemeen   |   FAQ Registratie   |   FAQ Hosting   |   FAQ Email   |   FAQ Virus   |   FAQ Spam
 
Bill Gates: "I receive a lot of spam every day, much of it offering to help me get out of debt, or get rich quick."
Bron: www.internalmemos.com

Wat is spam?
Spam, ook wel 'junkmail' of 'bulkmail' genoemd, is eigenlijk alle (massa)email van dezelfde inhoud die ongevraagd wordt verstuurd. Het betreft al dan niet commerciele aanbiedingen of informatie en meestal gebeurt het versturen in (zeer) grote aantallen tegelijk. Wellicht kent u ze al: snel-slapend-rijk-worden, gemakkelijk en snel slank en gespierd, goedkope leningen, en natuurlijk alle erotische varianten.

Wat is het probleem met spam?
Wij vinden spam een verspilling van bandbreedte, tijd en geld. Dit geldt voor de ontvanger van de spam en voor alle betrokken providers, maar niet voor de spammer zelf. Die gebruikt het liefst een snelle en grootschalige 'hit-and-run' tactiek. Al met al vinden wij spammen een onacceptabele manier van reclame maken en zakendoen.

Verstuurt SuperXS spam?
Nee, daar kunnen wij heel duidelijk over zijn. SuperXS verstuurt zelf nooit spam, geeft nooit opdracht daartoe, neemt nooit een dergelijke opdracht aan, of werkt daar op enige manier aan mee. SuperXS stuurt uitsluitend berichten:
- (aan klanten:) met (technische) gegevens en informatie betreffende lopende accounts,
- (aan klanten:) met belangrijke aankondigingen e.d. mbt. domein registraties, accounts, het netwerk, etc.,
- met antwoord op een eerder bericht van u,
- met algemene informatie als u daar expliciet om heeft gevraagd. Afmeldingen worden onmiddellijk gerespecteerd.

Kortom, SuperXS verstuurt nooit zomaar reclame-emails.
Tenslotte, als u iets goeds wilt, voor een redelijke prijs, bezoekt u toch gewoon onze web site ... ;-)

Hoe gaan jullie om met mijn email adres (en andere gegevens)?
Wij bewaren en gebruiken uw gegevens uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Tenzij wij daartoe wettelijk verplicht zijn, of er sprake is van fraude, ernstige misbruik of spam, geven wij uw gegevens onder geen enkele voorwaarde door aan derden. Nu niet, en in de toekomst niet.
Zie ook onze Privacy Statement.

Mogen klanten van SuperXS spam versturen?
Nee. SuperXS staat het versturen van spam door haar klanten nadrukkelijk niet toe:
- Eea. is contractueel vastgelegd met de klant.
- Klachten worden serieus genomen.
- Zonodig worden technische en/of juridische maatregelen getroffen.
- SuperXS geeft zonodig alle medewerking aan andere providers en/of justitie om spam tegen te gaan.

Filteren jullie alle inkomende email ook op spam?
Ja, alle email naar uw domain wordt door ons automatisch beoordeeld op junkmail.

Hoe wordt er gefilterd, krijgt iemand mijn email te lezen?
Nee, niemand leest uw email. Het filteren gebeurt geautomatiseerd en razendsnel door SpamAssasin. Aan de hand van verscheidene criteria die typerend zijn voor spam, krijgt elke email een 'spam-score', die vermeld wordt in de header van de email, bijv.: X-Spam-Score: 3.1 (+++). Vanaf een bepaalde waarde wordt een spam-flag aan de header toegevoegd: X-Spam-Flag: YES. Met behulp van deze extra header(s) kunt u uw email programma instellen hoe u wilt dat er met spam wordt omgegaan.
Bij een extreem hoge score wordt de email geweigerd door onze mailserver; de verzender ontvangt dan een zgn. 'bounce', met een melding waarom.

Ik ontvang nog steeds spam, hoe kan dat dan?
Het is onmogelijk om echt alle spam tegen te houden, de kans zou dan bestaan dat ook legitieme mail wordt geweigerd. Door onze aanpak proberen wij zoveel mogelijk spam tegen te houden zonder 'false-positives'.

Wat kan ik zelf doen om de hoeveelheid spam te verminderen?
Gaat u heel voorzichtig met uw email adres om. Behandel het als uw naam, huisadres, of telefoonnummer. Dit betekent bijvoorbeeld:

- Maak een bewuste keuze als u uw email adres wilt weergeven op uw web site.
Om te voorkomen dat spam-software uw email adres van uw website 'plukt', gebruik dan niet de 'mailto:' tag, maar doe dit via een omweg, mbv. bijvoorbeeld javascript, PHP, oid..
Of gebruik voor uw email adres in uw webpagina's geen ASCII-tekens, maar bijv. de zgn. decimal entity codering, die onleesbaar is voor spam-software. Deze codering kunt u hier maken.
Ook kunt u besluiten om alleen een webformulier op uw web site te plaatsen.

- Let op voordat u zich aanmeldt voor een mailinglist.
Emailadressen zijn heel handig en gemakkelijk om uit te wisselen. Meldt u zich alleen aan als als de betreffende website een duidelijke en voor u acceptabele policy hanteert, en duidelijk is hoe u zich evt. weer kunt afmelden. Wees ook voorzichtig met het invullen van uw email adres op web-formulieren.

- Let op dat u zich niet 'per ongeluk' aanmeldt voor een mailinglist.
Soms moet u actief een vakje aanvinken om een nieuwsbriefs oid. te ontvangen. Maar soms moet u actief een vakje aan- of uitvinken om juist geen email te ontvangen.

- Verwijder evt. uw email adres uit de instellingen van uw browser, IRC of andere chatprogramma's, ICQ, etc..
Soms is het heel gemakkelijk om uw email adres op die manier te verkrijgen.

- Als u uw email adres wilt posten op webpagina's (gastenboek ed.) of nieuwsgroepen verander het adres dan in iets wat niet bestaat, maar wel te herleiden is tot uw adres, bijv. pietje@_NO_SPAM_jansen.nl of pietje at jansen dot nl.
Hierdoor kan een menselijk persoon uw opgegeven email adres wel herleiden tot uw 'echte' adres, maar het adres is (vooralsnog) onbruikbaar voor spam-software.

- Gebruik niet uw primaire email adres, maar bijv. een aparte alias onder uw domain die u alleen voor aanmeldingen, publicaties ed. gebruikt. Als de spam op dat specifieke adres te extreem zou worden, kunt u er nog iets aan doen.
Het is sowieso een goed idee om alleen aliassen onder uw domain te gebruiken en deze slim te organiseren. Bijv. uwvoornaam@uwdomain.com voor uw prive email, winkel@uwdomain.com voor zakelijke email, temp01@uwdomain.com voor spam-gevoelige aanmeldingen etc..
Zie ook onze FAQ email pagina.

- Als u slechts eenmaal een email wilt ontvangen, bijv. bij aanmelding op een website die u een login of bevestigingscode oid. terugstuurt, kunt u een tijdelijk email adres gebruiken. Bijvoorbeeld bij
Yahoo.com (of een andere gratis webmail provider). Hier kunt u een email account aanmaken, dat u met uw browser kunt gebruiken. U kunt deze account natuurlijk ook vaker gebruiken.
Jetable.org, voor een tijdelijke email alias (bijv. quj76nfgter38@jetable.com). Email naar deze speciaal aangemaakte alias wordt doorgestuurd naar uw bestaande email adres. De alias blijft slechts 1-8 dagen werken (u kunt dit zelf aangeven) en vervalt daarna automatisch.
Spam.la. Dit werkt mbv. een publieke catchall. Maw. elke email gestuurd aan watumaarwilt@spam.la wordt op www.spam.la geplaatst. Omdat veel mensen hier gebruik van maken is deze methode ook alleen geschikt voor autoresponders, waarvan u weet dat de email meteen wordt gestuurd. Let op, want de email die u verwacht is door iedereen te lezen!

- Maak evt. ook een aparte account in uw email programma aan (zie het outlook express stappenplan), zodat u kunt kiezen welk email adres u als afzender (reply-to) wilt gebruiken.

Wat kan ik beter niet doen?
- Beantwoord spam nooit.
U kunt er op rekenen dat er geen levende ziel uw antwoord ooit leest. Bovendien heeft uw antwoord veelal alleen maar als gevolg dat de spammer (electronisch) weet dat u de email leest. Daarmee wordt het nog interessanter om u nogmaals te spammen. En als u voor uw antwoord een ander email adres gebruikt, heeft de spammer er nòg een bij.

- Meldt u nooit af.
Alhoewel dat misschien tegen uw gevoel indruist, geldt ook hiervoor dat dit vaak alleen maar een bevestiging is dat het adres bestaat en werkt en dat er iemand de email leest.

- Klik vanuit de email nooit op links.
Hierin kan een code staan die uniek is en te herleiden is naar uw email adres. U stuurt dan dus in feite een ontvangst- en leesbevestiging.

- Lees de email niet als HTML, maar zo mogelijk als tekst. Of lees de post als u off-line bent.
De HTML email kan vanaf internet afbeeldingen laden of scripts aansturen die de spammer aantonen dat de email door u (uw email adres) wordt geopend. Soms is het ook mogelijk om uw email programma zo in te stellen dat HTML afbeeldingen niet worden geladen.

- Verstuur zelf geen spam en stuur het niet door.
Dit geldt ook voor kettingbrieven, pyramidespelen, en ander soort gevallen van 'te mooi om waar te zijn'.
Let ook op de zogenaamde hoax-varianten, zoals 'paniekerige' viruswaarschuwingen e.d.. Deze berichten zijn eigenlijk gewoon een vorm van spam. Behalve dat het alleen maar tijdverspilling is, zet het vaak ook aan tot de onjuiste actie. Zie hiervoor ook www.nepwaarschuwing.nl.

- Laat u niet verleiden tot het sturen van mailbommen naar de afzender.
De spammer is waarschijnlijk allang gevlogen. De mailbox is overvol en wordt nooit meer leeggehaald. Bovendien veroorzaakt u 'onderweg' overlast en kosten voor onschuldigen. Mailbommen is daarom bij de meeste providers een overtreding van de voorwaarden.

Waar kan ik nog meer (nederlandstalige) informatie over spam vinden?
Een goede (nederlandstalige) web site is spamvrij.nl.

 
Al onze leveringen zijn vrijgesteld van BTW. Alle prijzen onder voorbehoud.
 

Top


Home   |   Registratie   |   Web design   |   Hosting   |   Service   |   Contact


© 1997-2022 Copyright SuperXS Internet Services.
All rights reserved.